Teken de petitie: red bijen en boeren

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Save Bees and Farmers
Inleiding

Nog tot en met 30 september 2021 kun je de burgerpetitie Red Bijen en Boeren ondertekenen. Al ruim 700.000 Europeanen doen mee, maar 1 miljoen handtekeningen zijn nodig om de eisen van dit initiatief ook effectief op de Europese agenda te plaatsen. Teken jij ook?

Voedsel Anders is een van de 90 organisaties die het Europees burgerinitiatief Red Bijen en Boeren ondersteunt. Bedoeling is om het gebruik van synthetische pesticiden tegen 2035 uit te faseren, boeren te ondersteunen in omschakeling naar agro-ecologische teelt en zo de bijen en natuur te redden. Zo vecht je mee voor een beter landbouwbeleid in Europa.

Tegen 30 september 2021 moeten we in totaal 1 miljoen handtekeningen hebben. Lukt dat, dan moeten de Europese Commissie en het Europees Parlement onderzoeken of én hoe ze de eisen van de campagne Red Bijen en Boeren in wetgeving kunnen omzetten.

Wil je nog 15 jaar grootschalig gebruik van Roundup? Wij niet. Help ons het giftijdperk tot een einde te brengen! In 2022 loopt de EU toelating voor glyfosaat af. De Glyphosate Renewal Group – een coalitie van producenten onder leiding van Bayer Monsanto – heeft gevraagd om een verlenging met weer 15 jaar. In juni produceerde een commissie van 4 EU landen hun bevindingen. Conclusie: groen licht. Ze zien geen tekenen dat glyfosaat kanker kan veroorzaken, noch enig ander probleem. Er is iets goed mis met deze methode om pesticiden (niet) te beoordelen. Het geeft een vals gevoel van veiligheid. Recent bleek duidelijk wat daar mis mee is, lees het in volgend artikel.

Toegegeven, we vragen behoorlijk wat persoonlijke gegevens. Die zijn noodzakelijk voor de overheid omdat het een officiële Europese burgerpetitie is én om misbruik (meerdere handtekeningen per persoon) te voorkomen. Wees gerust: je gegevens zijn in veilige handen.

🐝 Bescherm bestuivers en herstel de biodiversiteit
☠️ Stop het gebruik van chemisch-synthetische pesticiden tegen 2035
🧑‍🌾 Steun kleinschalige boeren in hun transitie naar agro-ecologische landbouw

🚨Heb je al ondertekend? Deel deze pagina met 3 vrienden en vraag hen om mee te doen. 🚨
Je kan het handtekeningenformulier in het Nederlands downloaden en afdrukken om je buren mee te laten ondertekenen. 

Hoofdinhoud